Menu Content/Inhalt
За нас arrow Книги
Книги
Възстановяване след инсулт Е-мейл
Активно изображениеИнсултът идва внезапни и драматично променя живота на цялото семейство. Как да посрещнем нещастието? Как да помогнем на пострадалия да преодолее последствията от мозъчния удар?
В първата част на книгата д-р Стефка Велева-Горанова описва симптомите и протичането на болестта, незабавните действия, които трябва да се предприемат, както и клиничното лечение на болния.
Втората част е написана от доц. д-р Нели Василева - преподавател по логопедия в Софийски университет "Св. Климент Охридски". На достъпен език тя описва редица упражнения, които ще помогнат на болния да си възвърне говорните умения.
В третата част Христо Недев - кинезетерапевт с дългогодишна практика, предлага разнообразни масажи и двигателни процедури, чрез които болният с помощта на близките си ще раздвижи пострадалите крайници.
Книгата е написана на популярен език и е предназначена за най-широк кръг читатели.
 
 
Автори: Д-р Стефка Велева-Горанова, доц. д-р Нели Василева, Христо Недев
Цена: 7.00 лв.
 
Наръчник на градинаря - Отглеждане на домати Е-мейл
Активно изображениеДоматите са сред най-предпочитаните зеленчуци от българите. Можете да ги видите във всеки двор. За отглеждането им обаче са нужни много грижи и богати познания. Тази книга съдържа най-съществената информация, необходима за създаването на здрави и плодоносни растения. Предназначена е както за начинаещите градинари, така и за опитните в занаята.
 

Книгата се състои от три части:
  • Първата запознава читателя с биологическите особености на растението и с агротехническите мероприятия в процеса на отглеждане
  • Втората част е посветена на растителната защита. В нея са описани основните болести и неприятели по доматите , както и мерките за борба с тях
  • В третата част се предлагат практични рецепти за консервиране на домати

Автор: Мария Манолова
Цена: 5.00 лв.

 
Наръчник на градинаря - Отглеждане на краставици Е-мейл
Активно изображениеКраставиците са един от най-старите зеленчукови видове, отглеждани у нас. Широко са разпространени по света, което се обяснява не толкова с хранителната им стойност, колкото с вкусовите качества на плодовете. Ето защо краставици се засаждат във всички български градини.

Книгата съдържа изчерпателна информация на достъпен език за биологичните особености на този зеленчук, изискванията към почва, влага и температура, както и подробно описание на процеса на отглеждане на краставиците. Специално внимание е отделено на оранжерийното производство. Във втората част са описани най-важните болести и вредители по тази култура, като са изброени и конкретните форми на борба с тях. В края на книгата има практични рецепти за консервиране на краставички.
 
Автор: Мария Манолова
Цена: 5.00 лв.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 10 - 12 от 33