Menu Content/Inhalt
За нас arrow Книги
Книги
Наръчник на градинаря - Отглеждане на пипер Е-мейл
Активно изображениеВнесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранителни, вкусови и диетични качества. В книгата на достъпен език са описани основните агротехнически мероприятия, свързани с отглеждането на пипера, както на открито, така и в полиетиленови и стъклени оранжерии. Включена е информация за по-важните болести и вредители по пипера, заедно с практични съвети за борба с неприятели. Поместени са много рецепти за консервиране на пипер, камби, люти и чорбаджийски чушки.
 
Автор: Мария Манолова
Цена: 5.00 лв.
 
Поредица - Готварска книга Е-мейл
Активно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображение
 
 Активно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображениеАктивно изображение
 
Поредицата съдържа:
1. Супи
2. Салати. Предястия
3. Постна кухня
4. Ястия с месо
5. Ястия с птици
6. Ястия с риба
7. Ястия с дреболии и колбаси. Сосове. Гарнитури
8. Ястия с яйца и сирена. Пици. Паста
9. Закуски. Дребни сладки
10. Десерти
11. Зимнина
12. Напитки
 
Практическо овощаство Е-мейл
Активно изображениеАвторът на книгата "Практическо овощарство" проф. д-р Цоло Михайлов е сред най-изтъкнатите специалисти у нас в областта на овощарството. Преминал през всички етапи на производствената практика като агроном, той се отдава на научна дейност в търсене на отговор на постоянно възникващите проблеми. Така, съчетавайки преподавателската с научно-изследователската дейност, той става автор на десетки научни публикации и активен участник в проектирането на крупни овощни насаждения в различни райони на нашата страна. В същото време за да отговори на интересите на любителите овощари, той публикува книги и стотици статии като помагало за любители и професионалисти.
И тази му книга, която читателю държиш в ръцете си, е предназначена за широк кръг от хора. С присъщите му способности на голям познавач на сложната овощарска материя и с безпогрешния му усет към интересите на обикновения читател, проф. Михайлов се е постарал в популярен стил и на съвсем достъпен език да отговори на всички важни въпроси, свързани с биологията, изискванията на отделните овощни видове и особености при отглеждането им.
В "Практическо овощарство" читателят ще намери отговора на редица въпроси, като подходящи ли са условията на парчето земя, която притежаваш, за отглеждането на един или друг овощен вид, кои сортове да предпочетете, как да ги подреди, в ефективно насаждение, как да задоволи биологичните им потребности от торове, вода и различни други условия, за да получи максимално най-добра отплата за грижите, изразена в ежегодна богата реколта.
 
Автор: Цоло Михайлов
Цена: 7.00 лв
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 16 - 18 от 33