Menu Content/Inhalt
За нас arrow Книги
Книги
Отглеждане на зеле Е-мейл

Активно изображениеОт незапомнени времена зелето храни и лекува хората. То присъства на българската трапеза и е незаменимо, защото съдържа големи количества витамин, който засилва съпротивителните сили на организма и улеснява усвояването на желязото. Освен това зелето е oтличен източник на бетакаротин, ензими, сяра, калий, калций, магнезий, фосфор, хлор, манган. Как да отгледаме най-хубавото зеле в своята градина. За това ще ви помогне книгата.

В нея на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на крушите: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, най-подходящите сортове, основните агротехнически мероприятия. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат зелевите насаждения, както и средствата за защита.  Освен широко разпространените в България главесто зеле и карфиол, в книгата са описани и не толкова популярните, но все по-често срещани на нашата трапеза алабаш, броколи, брюкселско и китайско зеле.

 

Автор: Мария Манолова
Цена: 5,00 лв.

 
Кръвни врагове – върколак срещу вампир Е-мейл

Активно изображениеСагата „Здрач” е класическа история за любовен триъгълник, който разделя читателите. Кого трябва да избере Бела Суон? Елегантният, мистериозен и немъртъв Едуард Кълън? Или верният, лудо влюбен и претърпяващ метаморфози Джейкъб Блек? Безкрайният дебат между феновете на „Здрач” продължава да бушува.

Но дебатът минава в нова фаза. Претендентите за любовта на Бела вече не са затворени само в книжните страници, а изригват на сцената като две от най-горещите начинаещи холивудски звезди в момента: Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър. За милиони фенове по цял свят Робърт Патинсън е Едуард Кълън, а Тейлър Лаутнър - Джейкъб Блек.

Книгата „Кръвни врагове” включва сензационите биографии на двамата новоизгрели артисти. Написана в увлекателен и леко ироничен стил, тази книга разкрива неочаквани страни и факти от живота на екранните любимци. Веднага след излизането си „Кръвни врагове” завладя английския пазар и се превърна в безспорен бестселър.

 

Автор: Мартин Хоудън
Цена: 9,90 лв.

 
Отглеждане на круши Е-мейл

Активно изображениеПревъзходните вкусови качества, доказаните лечебни свойства и голямата трайност на плодовете правят крушата предпочитана овошка. Няма двор в България без крушово дръвче.

В книгата на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на крушите: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, сортове круши и видове подложки, резитби, торене и напояване. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат крушовите насаждения. Подробно са описани пръсканията, които трябва да се извършат, и препаратите, които се прилагат. В края на книгата има полезна информация за брането и съхранението на крушите, както и няколко практични рецепти за консервиране на плодовете.

 

Автор: Мария Манолова
Цена: 5,00 лв.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 3 от 33